Шведски учен смята, че яденето на човешка плът е решение на глобалното изменение на климата

Шведски учен смята, че яденето на човешка плът е решение на глобалното изменение на климата

Шведски учен предизвика фурор, застъпвайки се за това, че за да спрат лошите последици от климатичните промени, хората трябва да започнат да се изяждат един друг. Разбира се, той не призовава към тотален канибализъм, какъвто се е практикувал в историята. По-скоро той смята, че ако просто преодолеем някои много очевидни табута, може да помислим да ядем човешки трупове.

Докато говореше за срещата на високо равнище на Gastro Summit, фокусирана върху „храната за бъдещето“ по шведската телевизия, поведенческият учен и маркетингов стратег Магнус Сьодерлунд от Стокхолмското училище по икономика предложи, че за да поемем наистина ефектите от изменението на климата, трябва да се „събудим идеята”, че яденето на човешка плът трябва да се обсъжда като опция в бъдеще.

Сьодерлунд използва своето телевизионно интервю по държавния шведски телевизионен канал TV4, за да направи презентация в PowerPoint, озаглавена „Можете ли да си представите да ядете човешка плът?“ Той включва теми като „Дали канибализмът е решението за устойчивостта на храните в бъдеще?“ и „Твърде егоистични ли сме ние, хората, за да живеем устойчиво?“

Изобразяване на канибализма през Средновековието.

Публичен домейн

Ученият призна „консервативните“ табута, които съществуват от древни времена срещу консумацията на човешка плът и вижда това като основната пречка за разпространението на тази идея. От друга страна, Сьодерлунд твърди, че нашите бъдещи източници на храна вероятно ще стават все по-оскъдни. Така че хората ще трябва да мислят извън кутията, за да получат прехраната си, като имат предвид домашни любимци, насекоми като скакалци и червеи. Тук също влизат хората. Ученият смята, че ако хората се запознаят малко по малко с човешката плът, ще има достатъчно желаещи.

Съпротивата, която хората трябва да преодолеят, за да считат другите за храна, е свързана с егоизма, според учения. Но като експерт по поведението, той смята, че хората в крайна сметка могат да бъдат „подмамени“ да „вземат правилните решения“.

Магнус Сьодерлунд

Наистина, след презентацията на Söderlund, 8% от публиката вдигнаха ръце, когато бяха попитани дали биха искали да опитат човешка плът. Самият учен също е отворен „поне да го опита“.

И ако все още не сте достатъчно гадни за цялото това начинание, има термин, който да извадите от тази статия, наречен „mannisko-kötts branschen“. Това означава „индустрията за човешка плът“. Да се ​​надяваме, че няма да дойде наистина.

Междувременно Сьодерлунд планира да проведе още семинари по идеята си.

Вижте този трейлър за класиката с участието на Чарлтън Хестън „Soylent Green“ (1973) за холивудски поглед върху тази ужасна тема:

Гледания :

42 преглеждания

Оставете Коментар