Световните лидери внимателно и на порции ни подготвят за Модерния Соларен Минимум.

Световните лидери внимателно и на порции ни подготвят за Модерния Соларен Минимум.

От Facebook / Dimitar Hadjiev : Привет, добри хора. Миналото лято споделих с вас, че най-късно до края на тази година ще видим с очите си упадъка на западния свят. Няколко месеца след това ви казах, че заради непосилни цени на електроенергията малкият и среден бизнес ще бъде ликвидиран. Че сигурно ни готвят нова Световна война. Че банкрутът на банките ще отнеме спестяванията ни, а инвеститорите на фондовите борси ще изгубят парите си. Че случващото се с китайския строителен предприемач Evergrande може да повлече цялата световна икономика към дъното. Че шепа корпорации и политици на практика ще национализират цели отрасли от икономиката. Че световните лидери внимателно и на порции ни подготвят за Модерния Соларен Минимум. Подготвят ни за тежки зими и лишен от охолства живот, за който Ковид мерките бяха генерална репетиция.

Fast forward година по-късно, есента на 2022 г. Европейците палят свещи в заведенията си, цепят дърва за огрев, готвят се за режими на тока и студени душове, а уличните светлини започват да угасват. И това е само началото. Заради непосилни цени на енергията 6 от 10 английски фирми са изправени пред фалит, а белгийският министър-председател заяви, че Европа е пред спиране на икономиката си, ако енергийната криза не бъде овладяна. Същият министър ни казва, че ни чакат пет до десет тежки зими, а Макрон обяви края на епохата на изобилието. Фон Дер Лайен ни казва, че енергийният пазар вече не функционира, а немският енергиен гигант „Юнипер“ ще бъде национализиран. На прага сме на нова Световна война. Папа Франциск нареди на Светия престол и неговите филиали да прехвърлят всички свои финансови активи на Института по религиозни въпроси (IOR), известен като Ватиканската банка, до края на месеца. През следващата седмица Федералният резерв на САЩ ще повиши отново лихвения процент, с което ще сложи и началото на истинския крах на борсите. Проблемът с Evergrande обхвана и други крупни строители, и заплашва да срине целия банков сектор.

Ние с вас обаче не сме с година пред събитията, а 25 години напред в бъдещето. В днешната презентация към основния текст, в 80 снимки с описание под всяка, правя по-детайлен паралел между последния Минимум и това, което настоящият ще ни донесе. Правя преглед на някои ключови действия от страна на световните лидери в последните месеци, които ускоряват срива на старата система и проправят път на новата. Ето и част от разгледаните теми:

– Данни за намаляващата слънчева активност.

– Учени и експерти от NOAA прогнозират Голям Соларен Минимум.

– Десетте най-сериозни предизвикателства по време на Минимума.

– Как Ковид мерките адресират всяко едно от тези предизвикателства.

– Защо е необходима паневропейска стратегия за справяне с бъдещата енергийна криза.

– Климатичните промени, а вероятно и космическата и слънчева радиация, унищожават реколтите по света.

– Отговорът на правителствата – война срещу фермерите на всички фронтове.

– Защо „борбата“ на банките с инфлацията е обречена на неуспех и води до още по-сериозна финансова криза.

– Предстояща дълбока рецесия в световен мащаб, заплаха от фалит по външния дълг на редица държави.

– Идва ли краят на петродолара? БРИКС и новата резервна валута.

– Цифрова валута, цифрови портфейли, цифрова купонна система и цифров социален рейтинг.

– Войната е опиат. Защо е нужна тя в момента.

Благодаря за отделеното време и внимание.

Връзка към цялата публикация – Facebook

Гледания :

53 преглеждания

Оставете Коментар