Световното първенство в Катар е тестова площадка за Дистопична технология – „плащане с лице“. Подобно на технологията, внедрена в Китай.

Световното първенство в Катар е тестова площадка за Дистопична технология – „плащане с лице“. Подобно на технологията, внедрена в Китай.

Морган Фрийман беше част от церемонията по откриването на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар. Мотото на тазгодишното световно първенство е „Now Is All“ и този кратък клип е изпълнен с един свят, едно семейство, един световен ред, глупости. „И така, ние се събираме тук като едно голямо племе и земята е палатката, в която всички живеем.“ „И заедно можем да изпратим призива към целия свят да се присъедини към нас.“ 🤮🤮🤮

Visa, официалният технологичен партньор на FIFA за разплащания, е готова да представи това, което нарича „иновативни“ технологии за биометрично разплащане на Световното първенство в Катар, което започва в неделя. Над един милион футболни фенове се очаква да пътуват до Катар за четиригодишния турнир.

Visa инсталира 5300 терминала за безконтактно плащане в залите на FIFA, което прави Световното първенство в Катар турнирът с най-голяма възможност за плащане, организиран от FIFA. Световната купа предоставя на Visa глобална сцена за тестване на нови технологии. В Катар Visa ще пилотира няколко ограничени пилотни проекта, които демонстрират бъдещето на плащанията.

В сътрудничество с Катарската национална банка и POP ID, Visa ще позволи на хората да плащат, използвайки лицеви биометрични данни.

След първоначалното записване няма да се изисква физическа карта или приложение за смартфон.

Доставчикът на плащания също ще въведе пилотна мигновена цифрова карта. След сканиране на QR код незабавно ще бъде издадена цифрова предплатена карта, която може да се съхранява в мобилен портфейл.

В прессъобщение, обявяващо иновативните плащания, старши вицепрезидент и мениджър на групата за GCC във Visa, д-р Saeeda Jaffar, каза: „Като дългогодишен партньор на FIFA, Visa иска да даде на футболните фенове от цял ​​свят най-добрия начин да плащайте в Катар, като същевременно изживявате вълнуващи нови иновации като сливането на изкуство, футбол и технологии в мястото Masters of Movement на Visa. С хиляди терминали за безконтактно плащане, FIFA World Cup Qatar 2022™ обещава да бъде най-разплащателният турнир на FIFA за повече от един милион фенове, идващи да се насладят на магията на футбола.”

Гледания :

289 преглеждания

Оставете Коментар