Биотехнологични гиганти, използващи ГМО за изграждане на хранителна тирания

Биотехнологични гиганти, използващи ГМО за изграждане на хранителна тирания

Статията по-долу е написана в деня преди държавния биотехнологичен регулатор в Индия, Комитета за оценка на генното инженерство (GEAC), одобрен генетично модифициран (GM) горчица за търговско отглеждане. Това решение беше взето на 26 октомври 2022 г. Регулаторното разрешение за ГМ горчица означава, че културата е годна за освобождаване в околната среда. Върховният съд обаче все още не се е произнесъл по въпроса и правителството заяви преди известно време, че ще изчака, докато това решение влезе в сила. Това, което следва, дава представа за измамите и научните измами, които са в основата на това решение, както и за последиците за храните и селското стопанство.

В момента наблюдаваме покачване на цените на храните поради комбинация от инженерна хранителна криза по геополитически причини, финансови спекулации от хедж фондове, пенсионни фондове и инвестиционни банки и печалби от глобални конгломерати за търговия със зърно като Cargill, Louis Dreyfus, ADM и Bunge. Освен това агро фирми като Bayer, Syngenta (ChemChina) и Corteva цинично разглеждат настоящите обстоятелства като възможност да популяризират дневния си ред и да търсят комерсиализация на нерегулирани и неправилно тествани генетично модифицирани (GE) технологии. Тези компании отдавна популяризират фалшивия разказ, че техните хибридни семена и техните GE семена, заедно с техните агрохимикали, са от съществено значение за изхранването на нарастващото глобално население. Този дневен ред е дирижиран от частни интереси и кариерни учени – много от които отдавна са продали обективността си за биотехнологични пари – лобистки групи и опозорени политици и журналисти.

Междувременно, в опит да отклонят и повлияят на мнението, тези индустриални шилинги също се опитват да изобразят критиците си като лудити и идеологически задвижвани и за лишаване на бедните от храна и фермери от технологии. Този тип бомбаст се разпада, когато се сблъска с доказателствата за провален проект на GE. Освен този вид емоционално изнудване, видни лобисти като Марк Линас – неспособни или нежелаещи да признаят, че истинската продоволствена сигурност и продоволственият суверенитет могат да бъдат постигнати без собствени продукти – изтласкват други безпочвени и абсурдни твърдения, че критиците на индустрията са кремълски подбуди, като същевременно показват невежеството си към геополитиката.

https://davidicke.com/2022/10/28/biotech-giants-using-gmos-to-build-food-tyranny/

Гледания :

30 преглеждания

Оставете Коментар