Какви са тези руски наноспирали?

Какви са тези руски наноспирали?

През 1991 г. геолозите откриха няколко мистериозни машинни части, докато разкопаваха в мистериозните планини Урал, при сливането на реките Кожим, Нарада и Балбаню, докато търсеха златни находища. Парчетата са вградени в скала на 100 000 години и имат различни машинно обработени форми и различен химически състав. Ooparts (неуместен артефакт), както често се наричат, са намерени предмети, които изглеждат невъзможно неуместни. Това са най-смущаващите ooparts, открити досега.

Силно увеличено изображение на волфрамова наноспирала, намерено в Русия — Източник на изображението: CosmoTV

Най-мистериозният тип намерени части са наноспирали, спирали, толкова малки, че могат да се видят само с микроскоп, до 1/10 000 от инча. Въз основа на техните оценки, спиралите трябва да са на възраст от 100 000 до 300 000 години. Те са открити между два различни слоя, като горният слой е на 20 000 години, а този под него е на 300 000 години.

Според Руската академия на науките по-големите парчета са направени предимно от мед, но по-малките са направени от волфрам и молибден. Геолозите, които изучават металите, казаха, че те не са от естествен произход. Според д-р EW Matvejeva от Централния научноизследователски отдел по геология и експлоатация на благородни метали те са с „технологичен произход“.

Според времето на епохата артефактите са изследвани в съоръжения в Хелзинки, Санкт Петербург и Москва . Един от главните изследователи на име д-р Йоханес Фибаг почина през 1999 г. и изглежда не е имало никакви последващи разследвания.

Първоначално имаше теория, че това са части, паднали от ракети от стартова площадка в Плесецк. Доклад от 1996 г. изключва тази възможност, като казва, че частите са открити на твърде голяма дълбочина.

Можете да видите сегмента за тях на Ancient Aliens тук:

Уралските планини са пълни с мистерии, най-известната от които е инцидентът на прохода Дятлов, където група руски туристи бяха открити мъртви от мистериозна непреодолима сила. Районът е известен с шаманизма и множество наблюдения на НЛО. Това доказателство ли е за извънземно присъствие преди стотици хиляди години? Доказателствата все още са налице, но определено изискват допълнителни изследвания!

Гледания :

14 преглеждания

Оставете Коментар